LEGALIZACIJA - OZAKONJENJE OBJEKATA

Preduzeće Konsalting d.o.o., od kada je usvojen prvi Zakon za legalizaciju 2003. godine, ovu delatnost označava kao jednu od svojih primarnih delatnosti, što potvrđuje i broj urađenih projekata i uknjiženih nelegalnih objekata u prethodnom periodu.

Izrađujemo izveštaje zatečenog stanja za potrebe ozakonjenja objekata.

Uradili smo preko 250 projekata ozakonjenja (izveštaja zatečenog stanja) i našim projektima, pravnim uslugama i savetima smo pomogli mnogim vlasnicima nelegalno izgrađenih objekata da uknjiže svoje objekte i time povećaju njihovu vrednost.

Novi Zakon o ozakonjenju objekata predviđa samo dve mogućnosti, ozakonjenje ili rušenje.

Zakon o ozakonjenju (legalizaciji) objekata stupio je na snagu 27.11.2015. godine.

Na osnovu usvojenog Zakona o ozakonjenju objekata - legalizaciji, objekti izgrađeni ili rekonstruisani nelegalno moći će se legalizovati u slučaju da zadovoljavaju kriterijume koji su postavljeni u Zakonu. Prethodno prijavljena legalizacija smatra se važećom i procedura će se završiti po novom zakonu. Ovaj zakon je poslednja šansa za uknjižbu objekta po znatno povoljnijoj proceduri.

Uknjižite svoje objekte, povećajte njihovu vrednost i zakonski se zaštitite!
SVE NA JEDNOM MESTU BEZ ODLASKA U OPŠTINU STARA PAZOVA

projekat, dokumentacija, uknjiženje


CENA PROJEKTA ZA OZAKONJENJE OBJEKATA - LEGALIZACIJU

Cena legalizacije zavisi od nekoliko parametara.
Osnovi parametri su: tip objekta, ukupna bruto površina objekta i komunalna opremljenost.

PROCEDURA NAŠIH USLUGA

Po dogovoru sa klijentom, prihvatanju cene naših usluga i načinu plaćanja minimalnog iznosa avansa, izlazimo na teren, uzimamo spoljne i unutrašnje mere objekta na terenu, forografišemo objekat i preuzimamo dokumentaciju koju vlasnik nelegalnog objekta poseduje, a koja se odnosi na zemljište i izgrađeni objekat.

ROKOVI I SADRŽAJ PROJEKTA

Izrada projekta traje od 10 do 30 dana u zavisnosti od veličine objekta.

Sadržaj projektne dokumentacije stambenih objekata zavisi od stepena završenosti objekata.
Sadržaj projektne dokumentacije stambeno - poslovnih objekata i poslovno - proizvodnih objekata, zavisi od stepena završenosti objekata kao i namene poslovanja.